Kunstnagels

Uw nagels verfraaien of verstevigen kan op verschillende manieren. Ik adviseer u graag over de diverse productensoorten, zodat ik aan de hand van uw wensen het beste resultaat kan bieden. De basis voor kunstnagels begint bij acryl of gel. De mogelijkheden zijn onbeperkt en variëren van een natuurlijke look tot een uitbundig design. Hiervoor gebruik ik hoogwaardige producten van o.a. Magnetic en Florence.


Acrylnagels

Acryl nagels zijn opgebouwd uit een vloeistof en poeder. De acryl wordt gevormd door de poeder en de vloeistof in de juiste verhouding samen te mengen. Het bolletje die dan word gevormd met behulp van het penseel, word op de nagel in de juiste vorm aangebracht en gemodelleerd. Binnen ongeveer een minuut hard het uit, het duurt echter ongeveer 48 uur voordat de acryl echt volledig is uitgehard.

 

Gelnagels

Gelnagels worden gemaakt van een stroperige substantie (gel) dat met een penseel in verschillende laagjes wordt opgebouwd, ieder laagje wordt uitgehard in een uv-lamp. De gel kan als versteviging op de natuurlijke nagel worden aangebracht. Om de nagels te verlengen wordt er gebruikt gemaakt van een tip of sjabloon. De gel is er in diverse kleuren en er is ook een uitgebreid assortiment aan glittergel.

 

Nagelverlenging 

Zijn uw natuurlijke nagels niet naar wens? Geen probleem, met acryl en gel is werkelijk alles mogelijk. In feite zijn uw natuurlijke nagels de basis voor een mooie kunstnagel. Met een nagelverlenging d.m.v. een tip of sjabloon maak ik een vrije rand aan uw nagel. Deze rand kan in allerlei kleuren en vormen gemaakt worden. Voor optisch langere en slankere vingers raad ik u nagelbedverlenging aan.

 

Nagelbedverlenging

Bij nagelbedverlenging (wat vooral bij nagelbijters en een niet mooi of kort nagelbed onmisbaar is) wordt met een dekkende acryl of gel in de kleur van je nagelbed een langer nagelbed gevormd. Uw nagel lijkt hierdoor optisch langer en slanker. Ook hierbij kan de vrije rand in diverse vormen en kleuren gemaakt worden.

 

Nagelversteviging/Overlay 

Indien u van nature mooie nagels heeft die u extra stevigheid wilt geven, dan kunt kiezen voor versteviging door middel van acryl, gel of gelpolish, een overlay over uw eigen nagel. Deze versteviging wordt uitgevoerd in een natuurlijke look of gekleurd en/of glitter. Uiteraard is het ook mogelijk om hierbij gebruik te maken van diverse soorten nailart.

 

Nabehandeling

Doordat de natuurlijke nagel groeit onder de kunstnagel, ontstaat er uitgroei. Daarbij komt dat de verhouding van de kunstnagel na een aantal weken niet meer juist is. Kortom, dan is het tijd voor een nabehandeling meestal is dat na +/- 3 weken. Tijdens een nabehandeling wordt het oude product (acryl of gel) grotendeels weggevijld. Vervolgens wordt er een nieuwe nagel opgebouwd. Deze nagel kan in dezelfde kleurstelling gemaakt worden als voor de nabehandeling, maar u kunt ook een andere uitvoering kiezen. Na de nabehandeling zijn uw nagels weer als nieuw!

 

Tips om uw nagels mooi te houden

 1. Gebruik uw nagels als juwelen, niet als gereedschap. Probeer niet te veel met uw vingertoppen te werken maar met de zijkanten van uw nagels en vingers, bij alles wat u doet of pakt.
 2. Als u uw nagels vaak stoot betekend dit meestal dat ze te lang voor u zijn, vijl uw nagels dan wat korter. Bij voorkeur door uw eigen nagelstyliste! Gebruik zelf nooit een ijzeren vijl maar gebruik een vijl die geschikt is voor acryl/gel nagels. Vijl alleen niet teveel aan de zijkanten, hierin zit de stevigheid van uw nagels. Vijlt u daar teveel weg dan breken ze af.
 3. Knip uw nagels niet, hierdoor kunnen ze barsten.
 4. Smeer dagelijks uw nagels en nagelriemen in met nagelriemolie, dit helpt tegen harde nagelriemen, voorkomt kloven, losse velletjes en is voedend voor zowel uw nagels en de huid er om heen. Uw nagels blijven langer mooi.
 5. Gebruik nagellakremover zonder aceton, aceton lost de kunstnagels op.
 6. Kunstnagels zijn niet bestand tegen oplosmiddelen zoals aceton, terpentine, wasbenzine, Cillit Bang, antikal, stickerverwijderaar, etc. Het is aan te bevelen om bij gebruik van chemische producten handschoenen te dragen.
 7. Gebruik geen nagelverharder op de kunstnagels, dit kan barsten veroorzaken.
 8. Wanneer u veel last heeft van vuil onder de nagels, neem dan een oude tandenborstel met wat vloeibare zeep en u kunt de onderkant schoonmaken.
 9. Wanneer u uw kunstnagels wilt gaan lakken begin dan altijd met een basecoat, dit voorkomt verkleuring van de kunstnagel.
 10. Als u een printje met verf of nagellak heeft, doe er dan eens per week een topcoat overheen om ze langer mooi te houden. Bent u er op uitgekeken verwijder de print dan met nagellakremover zonder aceton, was uw handen en doe er een laagje topcoat over, uw nagels zien er weer als nieuw uit. (dit hoeft echter niet als er een uv topcoat overheen zit)
 11. Laat na ongeveer 3 weken uw nagels bijwerken. Uw natuurlijk nagel groeit door en uw kunstnagels zullen te lang worden en niet meer mooi zijn en sneller afbreken omdat ze topzwaar zijn.
 12. Ga niet aan uw kunstnagels zitten pulken of peuteren, u krijgt hierdoor lucht eronder waardoor ze of los kunnen laten of er komen bacteriën of schimmels onder die vrijspel hebben.                     
 13. Ga niet zelf zitten lijmen, (bij bijvoorbeeld lifting/lucht onder de nagels) ook hierdoor kunnen bacteriën en schimmels de kans krijgen te gedijen en kunt u zulke problemen krijgen dat uw kunstnagels eraf moeten en bij ernstige schimmelinfecties zult u moeten worden doorverwezen naar een huisarts. (bij uitzondering kunt u bij mij lijm kopen en zal ik u zeggen hoe u het moet doen) 
 14. Trek nooit uw kunstnagels eraf, u trekt hiermee een laag van uw natuurlijke nagel af en beschadigd uw eigen nagels hiermee. Dit gebeurt helaas erg vaak en hierdoor komen de fabeltjes in de wereld. "Kunstnagels maken je eigen nagels zwak." Dit is NIET waar, dit komt door het NIET GOED behandelen van de kunstnagels! 
 15. Tot slot, als u uw nagels wilt verwijderen laat dit dan vakkundig doen door een nagelstyliste.
Nagelbijt Arrangement

Nagelbijten is een gewoonte waar doorgaans moeilijk vanaf te komen is. Het nagelbed is kort en de nagelriemen zijn vaak erg stug en droog. Met een nagelbijtarrangement is het mogelijk om het nagelbijten af te leren. Het arrangement bestaat uit één hoofdbehandeling en twee nabehandelingenen en 4 tussentijdse behandelingen. Dus in totaal 7 behandelingen! Daarnaast krijgt u nagelriemolie mee om uw nagels en nagelriemen soepel te houden en te verzorgen.

Bij de 1e behandeling worden kunstnagels geplaatst met een nagelbedverlenging. Hierbij adviseer ik een natuurlijke look met korte nagels, aangezien u niet gewend bent om lange nagels te dragen. Hierbij repareer ik eventueel nagels die beschadigd of gebroken zijn.

De 2e week kijken we of er evt. reparaties moeten worden verricht.

De 3e week kijken we wederom hoe het is gesteld met de nagels en worden evt. beschadigingen hersteld.

De 4e week word alles weer netjes opgevuld,

De 5e week word alles weer nagekeken en evt. reparaties verricht.

De 6e week idem dito...

De 7e week... dus de laatste behandeling word er weer opgevuld en kunnen we daarna de gewone 3 weekse behandelingen volgen!!

De behandeling bestaat uit totaal 7 behandelingen. Waarbij dus 1 hoofdbehandeling en 2 nabehandelingen, de rest van de afspraken betaan uit evt. reparaties aan de nagels. U zult zien dat uw eigen nagelbed inmiddels een stuk gegroeid is. Daarna kunt u iedere 3 weken terugkomen voor een reguliere nabehandeling, net zoals niet-nagelbijters.

Voor de prijs van dit arrangement kunt u kijken onder het kopje prijslijst.

 

SharoNails